fbpx

Ik trok enorme ogen toen we deze locatie binnenstapte. Het is gigantisch groot. Lost Transformers bestaat uit een bureaugebouw, verschillende loodsen en werkplaatsen. 

Het domein was eigendom van een bedrijf gespecialiseerd in het smeden van messen  en het maken van gaskranen. In 2013 werd het bedrijf failliet verklaard. Een heleboel mensen belandde hierdoor zonder job. Zeker 65 arbeiders en 16 bedienden werden ontslagen. 

Het hoogtepunt van ons bezoek was toch wel de Transformers, wat een grootte beesten! Waarvoor ze juist diende blijft ons een raadsel. 

Lost Transformers zelf was niet zo moeilijk te betreden. Het ligt aan de rand van een grote baan, die heel makkelijk bewandelbaar is. In de berm vind je een padje naar beneden, dit lijdt je letterlijk door de bossen naar de ingang. 

Op een bepaald moment schrok ik toch wel even… We kwamen in een kamer terecht waar duidelijk een hoop mensen, waarschijnlijk familie verbleven hadden. Er lagen zeker 5 matrassen met dekens en rommel op, naast elkaar. Er lagen bergen met kledij en een hele hoek vol afval. De stank was er ook niet te harden trouwens. Best nog wel een schrijnend zicht! 

Beveiliging: Let wat op voor de aanpalende buren, maar voor de rest kan je best je gangetje gaan.

Bezocht: Eind juli 2018 

 

Pin It on Pinterest