Sanatorium de Dolhain is een verlaten sanatorium dat gebruikt werd om vooral kinderen met tuberculose op te vangen. Het is gebouwd na de Tweede Wereldoorlog, en tijdens zijn hoogtedagen in de jaren ’70 had men plaats voor wel 150 kinderen. Er werden vooral kinderen behandeld die pas in de eerste fases van de ziekte zaten. 

Toen de medicijnen verbeterde was de sluiting van Sanatorium de Dolhain niet ver meer. In 1991 sloot men den deuren en werd het domein verkocht voor zo’n 250 000 euro. Het domein stond nu in dienst als een revalidatiecentrum voor verzwakte kinderen, maar ook dit sloot kort nadien terug zijn deuren. 

Van de originele spullen blijft er niet veel meer over, maar het gebouw zelf is al de moeite om eens te gaan bezoeken. De grote slaapzalen met scheidingswand zijn nog altijd duidelijk aanwezig, alleen is het vandalisme er enorm. Voor het Sanatorium de Dolhain vind je nog een oude brandweerwagen, het echte uitgangsbord van deze locatie. 

In het weekend zijn er wel een groot aantal airsofters actief over het hele domein. En die zouden niet zo blij zijn met een bezoek van urbexers. 

Beveiliging: Airsoft in het weekend.

Bezocht: Midden november 2018
Sanatorium de DolhainSanatorium de Dolhain 2Sanatorium de Dolhain 3Sanatorium de Dolhain 4Sanatorium de Dolhain 5Sanatorium de Dolhain 6Sanatorium de Dolhain 7Sanatorium de Dolhain 8Sanatorium de Dolhain 9Sanatorium de Dolhain 10Sanatorium de Dolhain 11Sanatorium de Dolhain 12Sanatorium de Dolhain 13Sanatorium de Dolhain 14Sanatorium de Dolhain 15Sanatorium de Dolhain 16Sanatorium de Dolhain 17Sanatorium de Dolhain 18Sanatorium de Dolhain 19

Pin It on Pinterest