Hoe is het mogelijk dat al deze auto´s hier gewoon staan weg te rotten. Zeker een 40-tal wrakken zijn in Charbonnage du Renard terug te vinden. 

Charbonnage du Renard was vroeger een kleine steenkoolmijn, die na hun sluiting in 1969 een opslagplaats werd voor oldtimers. Het enige waaraan je kan zien dat dit ooit een mijn geweest is, is door de lamperie.  Dit is een kamer waar alle mijnwerkers hun zaklamp moesten opbergen. Elke zaklamp had een nummer die verbonden was aan een van de mijnwerkers. Op het einde van elke avond werden alle zaklampen gecontroleerd. Op deze manier konden ze direct zien of er iemand in de mijn achtergebleven was of niet. 

Het domein is te betreden door een klein gaatje in de omheining, heel snel te missen. Het gebouw bevat niet alleen een gelijkvloers vol met auto´s, maar ook een grootte kelder die al even vol staat. 

Beveiliging: Gewoon wat opletten voor de buren, maar voor de rest zijn er geen meldingen van beveiliging. 

Bezocht: Eind juli 2018
Charbonnage Du Renard 7Charbonnage Du Renard 11Charbonnage Du Renard 12Charbonnage Du Renard 3Charbonnage Du Renard14Charbonnage Du Renard 10Charbonnage Du Renard 17Charbonnage Du Renard 20Charbonnage Du RenardCharbonnage Du Renard 13Charbonnage Du Renard 5Charbonnage Du Renard 16Charbonnage Du Renard 8Charbonnage Du Renard 4Charbonnage Du Renard 15Charbonnage Du Renard 9Charbonnage Du Renard 19Charbonnage Du Renard 18Charbonnage Du Renard 6Charbonnage Du Renard 2

Pin It on Pinterest