Fort All Around

door Kastelen, recreatie

Fort All Around is een fort dat gebouwd is tussen 1819 en 1820 als verdediging tegen de Fransen. Het Pruisische volk bouwde een ring van verdedigingsforten waarvan Fort All Around dus één was. Van het Fort werden alleen het cirkelvormige hoofdgebouw en de poort bewaard, de zuidwestelijke gebouwen zijn in 1944 verwoest tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog. De bijgebouwen zijn bijna volledig verdwenen.

Er waren in totaal zo’n 51 ruimtes die gebruikt werden als woningen, als de rest werd gebruikt als verdediging. Tot het einde van de jaren ’60 werd het Fort bewoond door locale families, hierna kwam het hele domein in verval te staan. Het duurt tot in 1996 dat er een vereniging op de proppen komt met plannen om Fort All Around te restaureren en te behouden

Tot op de dag van vandaag staan de restauratiewerken nog altijd in prille schoentjes. De overwoekerende natuur is al onder handen genomen, en het hele Fort wordt momenteel met steunbalken omhoog gehouden. Al bij al blijft het een prachtige locatie om te bezoeken! 

beveiliging: Niet te betreden wegens instortingsgevaar. 

Bezocht: Begin januari 2019
Fort All Around
Fort All Around 2
Fort All Around 3
Fort All Around 4
Fort All Around 5
Fort All Around 6
Fort All Around 7

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest