Villa Redentore

door Gezondheidszorg, Huizen, recreatie

Villa Redentore is een verlaten gebouw met een rijke geschiedenis. Rond 1850 werd de bouw gestart van deze prachtige villa zodat de grote kamerheer van Zijne Majesteit Francesco I er kon verblijven. In de vroege jaren  1900 kreeg het als doel er zomerkampen te houden voor kinderen uit de omgeving. Niet veel later brak de Eerste Wereldoorlog uit waardoor het gebouw dienst moest doen als militair hospitaal, enkele jaren later in 1927 kocht een fabriek het gebouw over en begon er te werken met verschillende soorten zijde te bewerken.

De activiteit van deze fabriek zal doorgaan tot de jaren ’40, wanneer het gebouw eigendom wordt van de Mensa Episcopal di Lodi, die zal worden gebruikt als een vakantieplek voor seminaristen en de thuishaven van spirituele oefeningen. In 1981 krijgt het gebouw uiteindelijk zijn laatste doel als professioneel landbouw instituut. Dit zal nog een kleine 20 jaar doorgaan, tot het gebouw helemaal aan de natuur wordt overgelaten.

Beveiliging:Niet van toepassing .

Bezocht: Eind september 2019
Villa Redentore 12
Villa Redentore 3
Villa Redentore 16
Villa Redentore 6
Villa Redentore 17
Villa Redentore 9
Villa Redentore 7
Villa Redentore 13
Villa Redentore 10
Villa Redentore 4
Villa Redentore 11
Villa Redentore 8
Villa Redentore 2
Villa Redentore 5
Villa Redentore
Villa Redentore 15
Villa Redentore 18
Villa Redentore 14

2 Reacties

  1. mooie locatie bro! im proud of you! en Annick ga ff lekker iemand anders lastig vallen met je gebedel… met vriendelijke lieve groet Boy Fb: Road To The Past

    Antwoord
  2. Prachtige foto’s. Ik ben zelf gepassioneerd amateur fotograaf. Is het mogelijk om deze locatie van VILLA REDENTORE te krijgen? Hartelijk bedankt.

    Antwoord

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest