Villa Redentore is een verlaten gebouw met een rijke geschiedenis. Rond 1850 werd de bouw gestart van deze prachtige villa zodat de grote kamerheer van Zijne Majesteit Francesco I er kon verblijven. In de vroege jaren  1900 kreeg het als doel er zomerkampen te houden voor kinderen uit de omgeving. Niet veel later brak de Eerste Wereldoorlog uit waardoor het gebouw dienst moest doen als militair hospitaal, enkele jaren later in 1927 kocht een fabriek het gebouw over en begon er te werken met verschillende soorten zijde te bewerken.

De activiteit van deze fabriek zal doorgaan tot de jaren ’40, wanneer het gebouw eigendom wordt van de Mensa Episcopal di Lodi, die zal worden gebruikt als een vakantieplek voor seminaristen en de thuishaven van spirituele oefeningen. In 1981 krijgt het gebouw uiteindelijk zijn laatste doel als professioneel landbouw instituut. Dit zal nog een kleine 20 jaar doorgaan, tot het gebouw helemaal aan de natuur wordt overgelaten.

Beveiliging:Niet van toepassing .

Bezocht: Eind september 2019
Villa Redentore 12Villa Redentore 3Villa Redentore 16Villa Redentore 6Villa Redentore 17Villa Redentore 9Villa Redentore 7Villa Redentore 13Villa Redentore 10Villa Redentore 4Villa Redentore 11Villa Redentore 8Villa Redentore 2Villa Redentore 5Villa RedentoreVilla Redentore 15Villa Redentore 18Villa Redentore 14

Pin It on Pinterest