Opletten, hier zijn volop werken aan de gang. Na 12 jaar lang leeggestaan te hebben, zijn ze Val Benoit aan het platgooien en vernieuwen.

Val Benoit is gebouwd rond 1930, en een deel ervan is jarenlang de Universiteit van Luik geweest. Sinds 2006 staan de gebouwen helemaal leeg.  Het domein zelf is 9 hectare groot. Lang voor de Universiteit gebouwd is, was er op het domein al een abdij aanwezig die tijdens de tweede wereldoorlog helemaal verwoest werd. In 1952 bouwen ze de abdij terug helemaal op en in 2000 is deze nog eens vernieuwd. 

De Universiteit zelf had 5 mogelijke richtingen namelijk toegepaste chemie en metallurgie, minerale wetenschappen, laboratorium voor thermodynamica, mechanica en civiele techniek. Hier kan je de restanten duidelijk nog van terugvinden. In veel ruimtes vind je nog oude delen van laboratoria terug. Buiten dat en een paar oude klaslokalen is er nog weinig te zien. 

Beveiliging: Er zijn volop werken aan de gang en het domein wordt goed bewaakt. 

Bezocht: Eind juli 2018
Val Benoit 15Val Benoit 9Val Benoit 18Val Benoit 2Val Benoit 4Val Benoit 11Val BenoitVal Benoit 13Val Benoit 6Val Benoit 3Val Benoit 10Val Benoit 12Val Benoit 14Val Benoit 8Val Benoit 17Val Benoit 7Val Benoit 16Val Benoit 5

Pin It on Pinterest