Usine Terracotta

door Industrieel

Usine Terracotta, ook wel genaamd Pirate’s Charm is een voormalige steenbakkerij. Het bedrijf is opgebouwd in 1870. Het is doorheen de jaren uitgegroeid tot een goed bloeiend bedrijf, maar rond 2000 besluit het familiebedrijf er toch mee te stoppen. 

Men verkoopt heel het terrein en bedrijf aan de Groep W. Deze baten het bedrijf nog een 10-tal jaren uit. In 2011 is groep W. verplicht Usine Terracotta dan toch failliet te verklaren door de economische crisis. Groep W. is niet enkel eigenaar van dit filiaal, maar bezit nog meerdere soortgelijke filialen. Ook hier is een deel van dicht gegaan. Op de dag van vandaag focust de groep W. zich vooral op bouwmaterialen.De eigenaar van Groep W. is na de sluiting van dit filiaal verhuisd naar het mooie zuid-Frankrijk en heeft daar een enorm Kasteel met wijngaard gekocht.

De gemeente wou jarenlang het domein ombouwen tot woongebied voor 120 woningen, maar hier gingen de dorpelingen niet mee akkoord. Tot meerdere malen toe zijn er betogingen georganiseerd om deze plannen te dwarsbomen. Tot op heden hebben de betogingen gewerkt en men zou de plannen hebben laten vallen. 

Wat de toekomst nu brengt voor Usine Terracotta is erg onzeker. Het is in elk geval een zeer leuke locatie om eens een bezoekje aan te brengen. De locatie is heel bekend onder de urbexers, en gelukkig voor ons niet zo onder de vandalisten. Het terrein is makkelijk te betreden, even door het gat in de omheining en je bent zo binnen. 

Het enige nadeel dat wij hebben ondervonden is dat het baantje waarop Usine Terracotta staat populair is onder de fietsers. Tijdens ons bezoek is er geen enkel moment geweest waarop er geen fietsers onze weg kruiste. Uiteindelijk zijn we onder het zicht van de fietsers binnengeglipt, maar niemand leek er erg in te hebben. 

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Begin september 2018.
Usine Terracotta
Usine Terracotta 2
Usine Terracotta 6
Usine Terracotta 4
Usine Terracotta 5
Usine Terracotta 14
Usine Terracotta 7
Usine Terracotta 11
Usine Terracotta 3
Usine Terracotta 12
Usine Terracotta 13
Usine Terracotta 16
Usine Terracotta 20
Usine Terracotta 17
Usine Terracotta 10
Usine Terracotta 21
Usine Terracotta 18
Usine Terracotta 25
Usine Terracotta 19
Usine Terracotta 29
Usine Terracotta 27
Usine Terracotta 15
Usine Terracotta 26
Usine Terracotta 24
Usine Terracotta 8
Usine Terracotta 9
Usine Terracotta 23
Usine Terracotta 22
Usine Terracotta 32
Usine Terracotta 28
Usine Terracotta 37
Usine Terracotta 30
Usine Terracotta 34
Usine Terracotta 38
Usine Terracotta 35
Usine Terracotta 33
Usine Terracotta 36
Usine Terracotta 45
Usine Terracotta 42
Usine Terracotta 44
Usine Terracotta 40
Usine Terracotta 39
Usine Terracotta 43
Usine Terracotta 46
Usine Terracotta 41
Usine Terracotta 31

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest