fbpx

Usine LW was vroeger een metaalgiet bedrijf, men produceerde hier aluminium onderdelen voor vrachtwagens. Het bedrijf is origineel van Nederland afkomstig en bestaat al sinds 1945. Wanneer de vestiging in België er juist is gekomen is niet bekend. De diensthoofd van deze vestiging noemde zichzelf de grootste van zijn soort in België.

Door de economische crisis voelde het bedrijf zich genoodzaakt om in 2009 de deuren te sluiten. Hierbij kwamen 237 mensen zonder job te zitten.  Het domein zelf is gigantisch groot. De productiehal alleen al is 2ha, tel hier een 50-tal bureau’s bij en je hebt een locatie waar je echt uren kan rondlopen. 

Er zijn niet veel meer spulletjes aanwezig op deze locatie, maar toch is het een fijne locatie om eens te gaan bezoeken. Er zijn namelijk veel leuke graffiti werken aanwezig die echt wel een foto waard zijn.

Usine LW betreden is heel gemakkelijk, je trekt gewoon de deur open. Nochtans dat het gebouw goed afgesloten is, staat de voordeur gewoon open. Volgens ons wordt het gebouw ook niet beveiligd, maar dat weet je nooit zeker natuurlijk. Het ligt wel op een vrij drukke baan, maar niemand kijkt echt achterom als ze je zien binnentreden. 

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Begin september 2018.

Pin It on Pinterest