Usine De Tourteaux is een verlaten cake/koekjes fabriek in Frankrijk. Ze is gebouwd in 1930 door het JAP-bedrijf. De producten werden geproduceerd met zaadresten en granen die gedopt werden is een stroperige vloeistof verkregen uit het kooksel van suikerriet/suikerbiet. 

Alle granen werden opgeslagen in het hoge gebouw langs de andere kant van de weg. De machines in Usine De Tourteaux werden aangedreven met stoom en elektriciteit. Helaas ontstond er in 1980 een grote brand waardoor de machines van de derde verdieping naar beneden vielen.

Op de dag van vandaag zijn er nog altijd geen plannen bekend om het gebouw af te breken of te renoveren. Het blijft er zo dus nog wel een tijdje staan. Usine De Tourteau is helemaal beklad met graffiti, wat op deze locatie volgens mij wel een meerwaarde is. 

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Begin februari 2019
Usine De Tourteaux 13Usine De Tourteaux 3Usine De Tourteaux 11Usine De Tourteaux 5Usine De Tourteaux 6Usine De Tourteaux 12Usine De Tourteaux 7Usine De Tourteaux 8Usine De Tourteaux 14Usine De Tourteaux 9Usine De Tourteaux 4Usine De Tourteaux 10Usine De Tourteaux 15Usine De Tourteaux 2Usine De Tourteaux 16Usine De TourteauxUsine De Tourteaux 17Usine De Tourteaux 18Usine De Tourteaux 19Usine De Tourteaux 20

Pin It on Pinterest