Universe Chapel

door Gezondheidszorg, Religieus

Universe Chapel is een mooie kapel die deel uitmaakt van een ziekenhuis. De kapel is gebouwd in 1855, toen maakte hij nog deel uit van een weeshuis. Waar Universe Chapel om bekend staat is zijn grote standbeeld en schilderij boven het altaar. Deze is gemaakt in 1863. Later werd het weeshuis een ziekenhuis, hiervoor zijn delen bijgebouwd aan de originele gebouwen. 

In 1933 worden de kapel en het ziekenhuis helemaal vernieuwd en gemoderniseerd. Het ziekenhuis en de kapel staan nu al voor een langere tijd leeg. Het ziekenhuis wordt stuk voor stuk afgebroken, daar zijn ze nu volop mee bezig. De kapel daarin tegen gaan ze behouden en opnieuw renoveren. Gelukkig want het is toch wel een pareltje

Universe Chapel heeft ook nog een klein zijkamertje, hier vonden we een oude operatie tafel en operatie lampen. Toch wel een creepy zicht om dit terug te vinden in een kapel. Het verklaard natuurlijk al veel dat de kapel deel uitmaakte van het ziekenhuis. 

Het domein is niet meer zo makkelijk te bereiken. Zoals ik al zei zijn ze het ziekenhuis helemaal aan het afbreken. Er lopen dus regelmatig mensen op het domein. Raak je toch op het domein, dan is het nog een hele zoektocht om effectief in de kapel binnen te geraken. Ze hebben de kapel vrij goed afgesloten. Zeker een aangeraden zoektocht wel is waar want de kapel is werkelijk prachtig!

Beveiliging: Afbraak van het ziekenhuis is bezig en de kapel zelf is vrij goed afgesloten. 

Bezocht: Midden oktober 2018
Universe Chapel
Universe Chapel 3
Universe Chapel 5
Universe Chapel 2
Universe Chapel 8
Universe Chapel 4
Universe Chapel 6
Universe Chapel 7

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest