The Butcher, wat een controversiële plaats om te bezoeken. Ik moet eerlijk toegeven dat het best een luguber gevoel geeft als je er rondloopt. Je ziet nog duidelijk de restanten van de slachtpartijen die hier hebben plaatsgevonden. Het slachthuis heeft de deuren dichtgedaan eind 2016, na veel geklaag van de buurtbewoners. 

De omgeving rond het slachthuis probeerde al jaren de sluiting in de hand te werken, dit omdat er enorm veel nachtlawaai en geurhinder was. In de eerste instantie ging het slachthuis sluiten in 2014. Ze gingen toen verhuizen naar een nieuwe locatie, maar omdat er daar ook buurtbewoners niet akkoord gingen, voelde het slachthuis zich genoodzaakt nog 2 jaar verder te doen.

Nu zijn er duidelijke plannen om de verlaten site om te bouwen tot een groot woonproject. Wanneer dit juist van start gaat is niet zeker, maar volgens mij zal dit niet heel lang meer duren. 

In 2013 heeft er in The Butcher nog een lugubere gebeurtenis plaatsgevonden. Er zijn namelijk 5 Poolse werknemers elkaar in de haren gevlogen, sterker nog elkaar in de messen gevlogen. Er is namelijk een grote ruzie uitgebroken tussen de mannen en hierbij zijn 1 dode en 3 gewonden gevallen. 

Jawel de messen die honderden dierlijke slachtoffers hebben gemaakt, hebben nu ook een menselijk slachtoffer gemaakt. De reden van de ruzie is onbekend, maar de mannen zouden wel onder invloed van drank zijn geweest. Een van de mannen is voor de onderzoeksrechter moeten komen en heeft daarna een onbekende tijd doorgebracht in een psychiatrische instelling. 

De Butcher is makkelijk te betreden, maar ik weet niet of het voor iedereen zo´n grote aanrader is om er een kijkje te gaan nemen. Het is namelijk enorm confronterend en het doet je zeker en vast nadenken over de gang van zaken in zo´n slachthuizen. 

Beveiliging: Niet van toepassing;

Bezocht: Eind augustus 2018
The Butcher 2The Butcher 5The Butcher 20The Butcher 4The Butcher 10The Butcher 14The Butcher 6The Butcher 3The Butcher 7The ButcherThe Butcher 24The Butcher 25The Butcher 9The Butcher 16The Butcher 15The Butcher 11The Butcher 17The Butcher 12The Butcher 13The Butcher 28The Butcher 30The Butcher 26The Butcher 21The Butcher 29The Butcher 8The Butcher 19The Butcher 27The Butcher 23The Butcher 18The Butcher 22The Butcher 33The Butcher 31The Butcher 32

Pin It on Pinterest