Station Red

door recreatie

Station Red is een kabelbaan die al jaren niet meer in gebruik is. In 1872 werd er beslist om een hotel te bouwen boven op de berg. Dit met het doel om meer toerisme naar de streek te trekken. Om de stad en het hotel te verbinden had men besloten om een kabelbaan aan te leggen. In 1885 begint men aan de bouw van het hotel, een jaar later ook aan de kabelbaan. 

Tijdens de twee Wereldoorlogen bleef de spoorlijn buiten dienst. Hierdoor werd in 1951 Station Red eigendom van de stad. In 1979 ontdekte men dat de leeftijd van de kabelbaan toch wel gezorgd heeft voor wat tekortkomingen. De stad kan de financiële kosten voor reparatie niet financieren en besluit Station Red buiten dienst te stellen. 

De slapende spoorweg werd doorheen de jaren helemaal beschadigd door vandalisten, maar de stad restaureert alles in de hoop de trein opnieuw in gebruik te kunnen nemen. Helaas is het om onbekende reden toch niet mogelijk en besluit men op 20 juni 2000 het eindelijk te laten rusten. 

Het spoor had een lengte van 520 meter en op het steilste punt was de helling maar liefst 54,4%. De wagon kon een snelheid halen van 12km/h. Station Red is nog altijd te bezoeken, hiervoor wordt de wagon nog steeds goed onderhouden. 

Beveiliging: Niet van toepassing. 

Bezocht: Eind december 2018
Station Red 3
Station Red 4
Station Red 5
Station Red 2
Station Red

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest