Expeditie Antarctica, Wow…. Deze Snowcats hebben al een heel verleden achter zich… In 1820 hebben een Rus en een Brit Antarctica ontdekt. Sinds toen is er heel veel nieuwsgierigheid naar het ijzige werelddeel. 

In 1957 richt Gaston de Gerlache, zoon van de 19de eeuwse Belgische held Adrien de Gerlacht, de Koning Boudewijn Basis op in Antarctica. Het diende vooral als observatiepost voor geologische en geografische verkenning van het naburige kustgebied en gebergtes. 

Hiernaast worden ook tochten georganiseerd met de Snowcats, hondensleeën  en vliegtuigen om zo het gebied in kaart te brengen. Na 3 expedities is het geld echter op. Men besluit in 1960 om Nederland erbij te betrekken. Nederland was hier niet zo gretig op, maar besloot in 1962 dan toch maar te subsideren. 

De Nederlanders voerde vooral onderzoek naar de Meteorologie in de 3 komende jaren. In 1967 beslist men het materiaal terug te halen. Sinds dien staan deze geweldige Snowcats te verkommeren in een oude schuur. Het logo van de Snowcats die terug te vinden was op de deuren, werd gemaakt door de bekende Belgische striptekenaar Hergé. Vandalen hebben ze jammer genoeg uit de deuren gesneden en meegenomen. 

Beveiliging: Er was een poging gedaan om alles goed af te sluiten, toch een gaatje gevonden. De buren houden wel een oogje in het zeil.  

Bezocht: Eind juli 2018
Snowcats 5
Snowcats 3
Snowcats 4
Snowcats
Snowcats 2

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest