Shutter Island

door Gezondheidszorg

Het stond al heel lang op ons lijstje om een psychiatrisch centrum te gaan ontdekken. Shutter Island is heel bekend in de urbex wereld. 

Het centrum opende zijn deuren in 1932 en had plaats voor wel 800 patiënten. Het is een gebouwencomplex van wel 64 hectare groot. Er is weinig informatie beschikbaar over het gebouw, maar er valt wel af te lijden dat het vooral diende als ontspanningsruimtes. 

Het gebouw betreden is niet zonder risico´s, de andere gebouwen op het complex zijn tot vandaag nog altijd in gebruik. De omringende gebouwen houden een oogje in het zeil en houden niet zo van bezoekers, ze bellen dus al snel de politie

Eens veilig aan het gebouw aangekomen, waren we makkelijk binnen, gewoon een raam dat open stond aan de achterkant. Het verbaasde mij een beetje toen ik binnentrede. Overal stonden bureau´s, bedden, stoelen,… Dan weer ruimtes met oneindig veel kinderspeelgoed en kledij. Het lijkt wel of al de rommel van de andere gebouwen hier gewoon bij op wordt gegooid. 

Beveiliging: Wij zijn zonder problemen binnen geraakt, maar let op: de andere gebouwen van het complex houden je in de gaten. 

Bezocht: eind juli 2018
 

Shutter Island 8
Shutter Island 5
Shutter Island 4
Shutter Island 10
Shutter Island 6
Shutter Island
Shutter Island 7
Shutter Island 16
Shutter Island 23
Shutter Island 11
Shutter Island 3
Shutter Island 15
Shutter Island 9
Shutter Island 25
Shutter Island 17
Shutter Island 28
Shutter Island 26
Shutter Island 21
Shutter Island 13
Shutter Island 14
Shutter Island 24
Shutter Island 20
Shutter Island 2
Shutter Island 22
Shutter Island 19
Shutter Island 12
Shutter Island 29
Shutter Island 18
Shutter Island 27

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest