fbpx

Het stond al heel lang op ons lijstje om een psychiatrisch centrum te gaan ontdekken. Shutter Island is heel bekend in de urbex wereld. 

Het centrum opende zijn deuren in 1932 en had plaats voor wel 800 patiënten. Het is een gebouwencomplex van wel 64 hectare groot. Er is weinig informatie beschikbaar over het gebouw, maar er valt wel af te lijden dat het vooral diende als ontspanningsruimtes. 

Het gebouw betreden is niet zonder risico´s, de andere gebouwen op het complex zijn tot vandaag nog altijd in gebruik. De omringende gebouwen houden een oogje in het zeil en houden niet zo van bezoekers, ze bellen dus al snel de politie

Eens veilig aan het gebouw aangekomen, waren we makkelijk binnen, gewoon een raam dat open stond aan de achterkant. Het verbaasde mij een beetje toen ik binnentrede. Overal stonden bureau´s, bedden, stoelen,… Dan weer ruimtes met oneindig veel kinderspeelgoed en kledij. Het lijkt wel of al de rommel van de andere gebouwen hier gewoon bij op wordt gegooid. 

Beveiliging: Wij zijn zonder problemen binnen geraakt, maar let op: de andere gebouwen van het complex houden je in de gaten. 

Bezocht: eind juli 2018

Pin It on Pinterest