Scholteshof

door recreatie

Wat ooit een prachtig sterrenrestaurant en hotel is geweest, is nu een grote verlaten bouwplaats. Verschillende vandalisten hebben hier in het Scholteshof al goed hun best gedaan. 

Het is opgebouwd in 1983 door Roger Souvereys, de toenmalige hoofdkok in het restaurant. De kok behaalde op deze locaties maar liefst 2 Michelinsterren. In 2000 verkocht deze man heel het restaurant-hotel aan 2 jonge uitbaters. Deze konden de kosten van de renovatiewerken niet aan en verkochten in 2004 heel het domein aan 2 McDonalds uitbaters. Ook deze eigenaars begonnen met het renoveren van deze gebouwen, maar tevergeefs. Jarenlang hebben ze problemen met het bekostigen van de renovaties, en in 2011 geven ze de aankondiging dat er na al die jaren een opening komt, maar deze is nooit gebeurd. In 2012 hebben ze het Scholteshof dan ook officieel failliet verklaard. 

Het is duidelijk dat er heel wat mogelijkheden zijn met dit pand, maar niemand capaciteit genoeg heeft om het terug op te bouwen. Hoe langer het blijft verkommeren, hoe moeilijker dit ook zal worden. De gebouwen zijn nu al helemaal aangepakt door vandalisten. 

Het is een hele mooie locatie om te bezoeken, maar wees er wel van bewust dat je eerder op een verlaten bouwwerf terecht komt dan op een echte urbex locatie. Binnenkomen was niet zo moeilijk, gewoon even een hekken verplaatsten. Je kan wel duidelijk zien dat er veel moeite werd gestoken in het tegenhouden van ongewenst bezoek, maar tevergeefs. 

Beveiliging: Er zou camerabeveiliging aanwezig zijn, maar we hebben geen enkele zien hangen. 

Bezocht: Midden augustus 2018 
Scholteshof 3
Scholteshof 8
Scholteshof 2
Scholteshof
Scholteshof 11
Scholteshof 4
Scholteshof 10
Scholteshof 9
Scholteshof 6
Scholteshof 5
Scholteshof 7

2 Reacties

  1. So sad to see the state of one person’s life work, I work with Roger at the Salons Van Dyck and was still with him when he started the renovation of Scholteshof Roger was not only a great chef but he thrived on his passion for artisan works of the bygone days . I saw it finished and operating a few years later on my visit to Belgium. absolutely stunning. So sad to see these pictures now.

    Antwoord
  2. beste, ik zou met mijn kinderen eens willen gaan kijken, ben zelf van kermt, maar heb geen idee hoe ik hier zou kunnen binnen komen, hebben jullie een tip? groetjes Tom

    Antwoord

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest