Sanatorium du Basil

door Gezondheidszorg

Sanatorium du Basil is een verlaten sanatorium dat gebruikt werd om vooral volwassenen met tuberculose op te vangen. Het idee om dit sanatorium te bouwen is ontstaan in 1899 door de directeur van een Bacteriologisch Laboratorium. Een jaar later zijn de bouwwerken van Sanatorium du Basil van start gegaan. Het sanatorium is gigantisch groot en door die reden hebben de bouwwerken maar liefst 3 jaar geduurd. In 1903 hebben de eerste patiënten hun intrede gemaakt in het sanatorium. 

Door de medicinale evolutie werd Sanatorium du Basil overbodig en werd men genoodzaakt de deuren te sluiten. Hierna werd het gebouw nog meerdere jaren gebruikt als ziekenhuis, maar door de bouw van een nieuw ziekenhuis wat verderop kwam het gebouw opnieuw leeg te staan. Tussen 2010 en 2013 kreeg Sanatorium du Basil opnieuw bewoners. Men gebruikte het om vluchtelingen op te vangen. 

Sanatorium du Basil heeft ook een luguber kantje. De geruchten gaan namelijk de ronde dat vanaf 2015 er zich een sekte schuilhoud die op willekeurige momenten in het verlaten pand rituelen zou uitvoeren. Mensen het sanatorium bezocht hadden vonden restanten terug van bloedrituelen en orgies op verschillende plaatsen doorheen het gebouw. Onrechtstreeks zijn er aan de sekte en aan het sanatorium twee verdwijningen verbonden. De lokale politie heeft namelijk eigendommen van de twee vermiste personen terug gevonden in en rond het sanatorium. 

Voor ons was het bezoek zeker een topper. De architectuur van het gebouw is geweldig mooi, alleen jammer dat vandalisme is toegenomen doorheen de jaren. Tijdens ons bezoek waren er verschillende mensen in werkkledij onderdelen aan het uitbreken en inladen. Ik kan je nu wel al vertellen dat het geen officiële werkmannen waren, maar een bende die de laatste restjes van koper en ijzer kwamen stelen. Gelukkig lieten ze ons gewoon ons gangetje gaan. 

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Eind november 2018
Sanatorium du Basil
Sanatorium du Basil 2
Sanatorium du Basil 3
Sanatorium du Basil 4
Sanatorium du Basil 5
Sanatorium du Basil 6
Sanatorium du Basil 7
Sanatorium du Basil 8
Sanatorium du Basil 9
Sanatorium du Basil 10
Sanatorium du Basil 11
Sanatorium du Basil 12
Sanatorium du Basil 13
Sanatorium du Basil 14
Sanatorium du Basil 15
Sanatorium du Basil 16
Sanatorium du Basil 17
Sanatorium du Basil 18
Sanatorium du Basil 19

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest