Royal Life is een ruine van een Middeleeuws Kasteel. Het ligt gelegen op een 455m hoge berg in Duitsland. Het kasteel werd gebouwd in de 12de eeuw, en diende als een grensvestiging. Als gevolg van talrijke eigendoms veranderingen komt het kasteel in 1484 in handen van het plaatselijke hertogdom, die het gebruikte als kantoor

Door de oorlog aan het einde van de 16de eeuw was het kasteel helemaal verwoest, enkel de binnenplaats en de twee zijmuren blijven overeind. In 1832 begint men dan met de renovatie van de binnenplaats, en later was de rest van het kasteel aan de beurt. Alleen waren de financiële midden op waardoor de renovaties worden stilgelegd. 

In 1861 neemt de staat de administratie van de ruïnes over, en beginnen een jaar later aan de restauratiewerken van het hele kasteel. In 1906 voegt men dan ook een uitkijktoren toe op het hoogste punt van het kasteel. Zo’n 2 jaar hierna vonden de eerste opgravingen plaats. Men wou namelijk oude delen van het kasteel bloot leggen. 

Royal Life krijgt het opnieuw te verduren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Men gebruikt het als observatiepost voor de luchtverdediging. Het kwam zwaar onder vuur te staan door de Amerikaanse troepen die de Rivier wouden oversteken, zelfs de net gebouwde toren ging eronder door.  

Van 1979 tot 1985 ondernam de staat uitgebreide veiligheids- en restauratiewerkzaamheden. De overblijvende fundamenten van het kasteel werden ontdekt en beveiligd. Sindsdien is het een toeristische trekpleister die in 2013 nog eens uitgebreide herstellingswerken onderging.

Royal Life is een echte aanrader! Alleen moet je er wel iets voor over hebben. De wandeling ernaartoe is namelijk lang en stijl, maar zelfs als onervaren wandelaar geraak je er wel. Wij hadden jammer genoeg eer super mistige dag waardoor je het fantastische uitzicht vanop de berg misloopt, maar ook het mistige weer geeft een leuk sfeertje. 

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Begin januari 2019
Royal LifeRoyal Life 2Royal Life 3Royal Life 4Royal Life 5Royal Life 6Royal Life 7Royal Life 8Royal Life 9Royal Life 10Royal Life 11Royal Life 12Royal Life 13Royal Life 14Royal Life 15

Pin It on Pinterest