Powerplant IM

door Industrieel

Ergens in Charleroi vind je deze mooie verlaten koeltoren, Powerplant IM. De toren staat al sinds 1921 en was 1 van de grootste van België. Het zorgde ervoor dat zo goed als heel Charleroi voorzien werd van elektriciteit. Jarenlang draaide deze op volle toeren maar rond 2006 kwam men erachter dat de Powerplant IM voor meer dan 10% van de CO2 uitstoot in Belgie verantwoordelijk was. Hierop volgde meerdere protesten van Greenpeace en in 2007 besluiten ze dan maar de Powerplant stil te leggen. 

Eenmaal aangekomen werd het ons direct duidelijk dat het een bekende urbex-locatie is. Er waren namelijk nog 2 groepen van urbexers.  Het zoeken naar een ingang was een stuk makkelijker dan we dachten. De deur stond namelijk wagenwijd open. Binnen geraken was dus een makkelijke opdracht. Eens binnen waren we overweldigd door de enorme grootte en open ruimte.  Zeker een must see!

Beveiliging: Geen enkele bewakingsagenten gezien, maar let op: er worden blijkbaar op regelmatige basis mensen weggestuurd.

Bezocht: Begin juni 2018

Wij hebben deze locatie opnieuw bezocht!

Bekijk: Powerplant IM Revisit
 

Powerplant IM 5
Powerplant IM 2
Powerplant IM 6
Powerplant IM
Powerplant IM 4
Powerplant IM 3

2 Reacties

  1. Tip: doe hem ik je tas of broekzak. Zorg als je hem in je broekzak doet dat hij dan aan je broek vast zit

    Antwoord
  2. Hey
    Ik zou heel graag deze koeltoren eens willen bezoeken binnenkort. Mijn vraag is alleen of het heel moeilijk was om binnen te geraken en zeker met een fototoestel

    Antwoord

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest