Old Train Bridge

door Industrieel, Voertuigen

De Old Train Bridge of ook wel genoemd  Old Railway Bridge is een brug die over het kanaal loopt waar vroeger vooral goederentreinen gebruik van maakten. De brug werd gebouwd in de jaren ’30, dit tijdens het aanleggen van het kanaal. Het is een vierendeelbrug, dit soort brug gebruikte men vaak voor autovervoer en spoorverkeer over kanalen. De meeste van de vierendeelbruggen werden vernietigd tijdens de tweede wereldoorlog, maar deze staat nog steeds recht. 

De Old Train Bridge is één van de grootste ooit in België, hij is maar liefst 112 meter lang. Hoewel de brug maar bestaat uit 1 spoor is hij eigenlijk voorzien op 2 sporen, waarom dit 2de spoor er nooit gekomen is, is niet bekend. 

In 1992 rijdt de laatste trein over het spoor en wordt het spoor officieel dicht verklaard. Er waren plannen om de brug af te breken bij de verbreding van het kanaal. Dit is tegengehouden door een papierfabrikant die de brug wou gebruiken voor zijn goederenvervoer. Alleen heeft er geen enkele trein zijn weg over de brug gemaakt.

De Vlaamse overheid en de maatschappij ‘De Lijn’ willen de Old Train Bridge in de toekomst gaan gebruiken voor sneltrams. Hiervoor gaan ze de brug wel eens moeten restaureren vrees ik, want de staat waarin de brug zich nu bevind is alles behalve veilig. De brug is dan ook niet meer voor de volle 100% betreedbaar, tenzij je een echte durver bent. Je kan op de brug wandelen  voor de eerste 20 meter, maar daarna wordt het echt wel onstabiel

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Midden oktober 2018
 

Old Train Bridge
Old Train Bridge 3
Old Train Bridge 2
Old Train Bridge 4
Old Train Bridge 7
Old Train Bridge 6
Old Train Bridge 5

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest