Monastere T of ook wel gekend onder Slotklooster en Church T is een verlaten klooster ergens in België. In 1904 kwamen de eerste 5 zusters naar deze locatie. Toen vonden ze nog onderdak in de schuur en de hoeve, maar al snel begonnen ze aan de bouw van het klooster. Tijdens de tweede Wereldoorlog werden de nonnen door de Duitsers weg gejaagd en gebruikte men het domein als gevangenis voor hun Italiaanse en Russische krijgsgevangenen.

In de jaren ’50 keerden de zusters terug en kregen ze evenals met overbevolking te kampen. Er was namelijk plaats voor zo’n 33 personen, maar ze woonden er ondertussen al met 56 zusters. Hierdoor werd de opdracht gegeven een tweede klooster in Nederland te bouwen.

Door de vergrijzing en het gebrek aan nieuwe nonnen werd het kloosterleven praktisch onmogelijk. De oudste non was 90 jaar en de jongste 76 jaar, hierdoor was de zorg te zwaar geworden. In 2007 hebben ze uiteindelijk een brief naar Rome gestuurd met de vraag of de nonnen naar een woon-zorgcentrum konden verhuizen. Hierdoor staat Monaster T dus al een tijdje leeg.

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Midden mei 2019
Monastere T 8
Monastere T 7
Monastere T 11
Monastere T 18
Monastere T 12
Monastere T 6
Monastere T 16
Monastere T 2
Monastere T
Monastere T 10
Monastere T 4
Monastere T 14
Monastere T 15
Monastere T 13
Monastere T 9
Monastere T 3
Monastere T 19
Monastere T 17
Monastere T 5
Monastere T 20

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest