Mold House

door Huizen

Schimmel overal hier in Mold House… Het is een klein leuk huisje, er staan wel niet al te veel spulletjes meer in. De spullen die achtergebleven zijn, zijn stilletjes aan aan het wegrotten. Een heerlijk zicht om te fotograferen. Ik zou je wel sterk aanraden om iets van mondbescherming mee te brengen, want ademen in dit pand is ten eerste niet zo prettig en ten tweede zeker niet goed voor de gezondheid…

Mold House is één van de meest bekende urbex locaties van België. Ik moet wel eerlijk toegeven dat het zijn glorie wel een beetje aan het verliezen is. Maar het blijft nog altijd een leuk plekje voor beginnende urbexers. Over Mold House heb ik jammer genoeg geen informatie gevonden. Niemand lijkt te weten hoe en waarom dit huisje ooit is leeg komen te staan. 

Mold house beschikt ook over een bovenverdieping. Eerst leek het ons niet meer veilig, maar iemand van ons team heeft het toch gewaagd. De eerste paar treden van de trap zijn helemaal weggerot. Gelukkig voor ons was er al een constructie gebouwd om toch de andere treden te bereiken, en ja hoor best nog wel veilig. Dus iedereen nam een kijkje boven. Hier was nog een prachtig kamertje te vinden, natuurlijk wel helemaal aan het wegrotten van de schimmel. Voor hoe lang de bovenverdieping nog bereikbaar is, is niet zeker. Toch zou ik stilletjes aan wel echt beginnen opletten als je de klimming naar boven wilt maken. 

Het betreden van Mold House gaat heel vlot, gewoon de achterdeur binnen. Toen wij aankwamen kregen we opeens bezoek van een klein ros katje. Enorm sociaal en aaibaar, ze volgde ons door heel het huisje. Van wie of waar waar deze kat ineens tevoorschijn komt is een raadsel. Ze is enorm goed verzorgd en is extreem tam, bovendien leek ze de weg in het huisje als geen ander te kennen. Vreemd, maar zoals een dierenliefhebber als ik maakte het bezoekje aan Mold House extra leuk. 

Beveiliging: Niet van toepassing

Bezocht: Midden september 2018
Mold House
Mold House 4
Mold House 7
Mold House 11
Mold House 8
Mold House 2
Mold House 6
Mold House 10
Mold House 5
Mold House 9
Mold House 3

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest