Lost Tanks

door Militair, Voertuigen

Ergens juist over de grens van Duitsland, vind je deze Lost Tanks. Het domein was vroeger eigendom van Adolf Hitler´s Siegfried Line en is gebouwd tussen 1936 en 1940. Het domein werd vooral gebruikt als oefenterrein, om te leren omgaan met tank aanvallen. Er zouden 5 a 6 tanks aanwezig zijn op het terrein, maar wij hebben er maar 3 gevonden. De grootte van heel het domein is maar liefst  220 Ha groot. Een hele zoektocht dus als je ze allemaal wil terugvinden. 

Zelf ken ik niet veel van tanks, maar op het internet vind ik meerdere malen terug dat het M47 Patton tanks zouden zijn. Dit is een Belgisch model waar er 8500 van gemaakt zijn. 1100 ervan zijn terechtgekomen in Duitsland. Het is nu een recreatiedomein, je kan de tanks dus zomaar gaan bekijken. Ze worden helemaal overgenomen door de natuur en het is niet zeker hoe lang ze er nog gaan staan. Ondertussen is het een echte bezienswaardigheid en is er hier en daar toch een likje verf terug te vinden. 

Vroeger was hier vrij weinig fauna en flora terug te vinden, maar deze is ondertussen helemaal hersteld. Het is zeker de moeite waard om het domein is een bezoekje te brengen. Hier en daar vind je nog andere overblijfsels van het leger

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Eind augustus 2018
Lost Tanks 5
Lost Tanks 3
Lost Tanks 4
Lost Tanks 7
Lost Tanks 6
Lost Tanks
Lost Tanks 2
Lost Tanks 8

1 Reactie

  1. Er is inderdaad sprake van een M47 Patton tank, maar foto nr 5 is een M41 Walker Bulldog.

    Antwoord

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest