Le Hippodrome

door recreatie

Le Hippodrome is een verlaten paardenrenbaan. Het idee voor deze renbaan is ontstaan in 1967 door de sportvereniging van Frankrijk. Op 5 april 1973 wordt de site ingehuldigd. Deze Hippodrome stond vooral bekend voor zijn moderniteit en omdat het de eerste renbaan in Europa was waar de weddenschappen worden beheert door een computersysteem.

Door een financiële crisis besloot de sportvereniging om de deuren van Le Hippodrome te sluiten in 1996. Van 1998 tot 2000 wordt de hele site verhuurt aan een Sheikh met een grote passie voor racepaarden die in de eerste plaats ook nog is de Premier van de Verenigde Arabische Emiraten was. Hij legde per jaar zo’n 100 000 euro neer om de site af te huren. 

Na het huurcontract met de Sheikh zijn er verschillende plannen met Le Hippodrome, van een pretpark tot racecircuit. In 2013 wordt het hele domein eigendom van de Franse Rugbyfederatie, hierdoor nemen er verschillende activiteiten plaats op de site. Helaas eindigde ook dit project, wat de toekomst van de site onzeker maakt. Milieuactivisten streven ervoor om het hele domein om te vormen tot een agrobiologisch park, maar men denkt er eerder aan om er een activiteiten centrum te openen dat sportonderzoeken uitoefent. 

Beveiliging: Het hele domein is zwaar beveiligd. 

Bezocht: Begin februari 2019
Le Hippodrome
Le Hippodrome 3
Le Hippodrome 4
Le Hippodrome 2

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest