Kasteel Van Heers

door Kastelen

In Kasteel Van Heers had ik zo graag binnen een kijkje willen gaan nemen! Jammer genoeg was alles enorm goed dichtgemaakt. Het domein op zich is super groot en geen enkel probleem om te betreden. 

Het kasteel heeft een geschiedenis dat terug gaat tot in de 13de eeuw. Raes Van Heers was de meest beruchte bewoner. Karel de Stoute en zijn troepen verwoeste dit praaltje na hun overwinning bij de slag bij Brustem in 1467. Na de dood van Karel de Stoute, in 1477, kreeg Van Heers al zijn bezittingen terug. Raes Van Heers stierf echter enkele maanden later. 

In 1500 is het kasteel heropgebouwd. Het kreeg opnieuw te maken met een Duitse bezetting in 1681, en raakte hierna helemaal in Verval. Sinds dan is het van eigenaar naar eigenaar overgegaan.

In 2005 lieten de eigenaars het kasteel helemaal verkrotten en na een jarenlange zoektocht achter nieuwe eigenaars liet de overheid het in 2007 in beslag nemen. Sinds dien is er sprake van restauratiewerken.

Beveiliging: We hebben een persoon horen rondwandelen in het gebied, hierdoor zijn we ook terug vertrokken, mogelijke bewaker, tuinman, …? 

Bezocht: Eind juli 2018 
Kasteel Van Heers 3
Kasteel Van Heers 2
Kasteel Van Heers 4
Kasteel Van Heers
Kasteel Van Heers 6
Kasteel Van Heers 5

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest