Kasteel ’t Goorhof

door Kastelen

Kasteel ’t Goorhof ook wel Kasteel Huger genoemd is gebouwd in 1876 door een rijke Antwerpse scheepsreder. Het kasteel zelf is gigantisch maar het domein waarop het gebouwd  is nog veel groter, namelijk 32ha. Het kasteel is voor een lange tijd eigendom geweest van deze familie. Het overleefde de Eerste Wereldoorlog zonder problemen en in 1921 werd er dan een Kapel aangebouwd. 

In de Tweede Wereldoorlog had Kasteel ’t Goorhof iets minder geluk. De toren van het kasteel en de bijhorende daken brandde volledig uit. Na de oorlog werd alles hersteld, maar belangen niet met zoveel sier. De toren werd een stuk kleiner en de balkonnen werden weggehaald, ook hierna blijft het kasteel jarenlang in de familie.

In 1992 beslist men dan om het kasteel terug te restaureren naar hoe het origineel was. Maar toen men in 1995 besefte dat het te duur begon te worden en de bank de geldkraan dichtdraait  werden de restauratiewerken stilgelegd. Het kasteel wordt verkocht voor 48 miljoen Frank aan een Nederlandse koper. 

In 1999 krijgt Kasteel ’t Goorhof opnieuw met een brand te maken, deze keer maar liefst op 8 plaatsen, en jawel duidelijk aangestoken. Waarschijnlijk met de bedoeling om het kasteel met de grond gelijk te maken.  De Nederlandse eigenaar besluit dan Kasteel ’t Goorhof opnieuw te koop aan te bieden, maar tot op de dag van vandaag heeft niemand hier enige interesse in. 

Sinds die branden in 1999 is het kasteel een echte trekpleister voor verschillende soorten mensen. Krakers, drugsverslaafden, nazisympatisanten en satanvereeraders nemen heel het kasteel over. Ook de Urban Explorers gaan regelmatig een kijkje nemen in het ooit zo mooie kasteel. In 2016 breekt er dan opnieuw brand uit, weer met kwaad opzet. Nu zal het niet lang meer duren voor Kasteel ’t Goorhof helemaal met de grond gelijk gemaakt wordt. 

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Midden september 2018
Kasteel 't Goorhof 10
Kasteel 't Goorhof 12
Kasteel 't Goorhof
Kasteel 't Goorhof 3
Kasteel 't Goorhof 11
Kasteel 't Goorhof 5
Kasteel 't Goorhof 8
Kasteel 't Goorhof 7
Kasteel 't Goorhof 9
Kasteel 't Goorhof 4
Kasteel 't Goorhof 6
Kasteel 't Goorhof 13
Kasteel 't Goorhof 2

1 Reactie

  1. Het kasteel is nog steeds te bezichtigen, evenals het vervallen arboretum en je kan rond de vijver wandelen, zeker de moeite voor een paar uur in totaal

    Antwoord

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest