Immerath

door Huizen

Immerath was een duizendjarig dorpje in Duitsland, en het zoveelste dat plaats moet maken voor bruinkool mijnen. Ondanks veel protest is de ontruiming van het dorp in 2006 toch begonnen. De lokale kerk dat gebouwd was in 1888 is in januari 2018 als een van de laatste overblijfselen van de stad plat gesmeten. 

De begraafplaats dat er naast lag werd immers in 2014 al verhuisd. Pas in 2016 verlaat de laatste inwoner het dorp. Immerath was niet het eerste dorp dat moest wijken voor de bruinkool, en zal zeker en vast ook niet het laatste zijn. 

De prachtige kerk hebben wij jammer genoeg juist gemist, maar de allerlaatste huisjes in Immerath hebben we gelukkig nog kunnen fotograferen. Ze waren trouwens tijdens ons bezoek nog bezig met het slopen van de huisjes. 

beveiliging: Niet van toepassing

Bezocht: Midden februari 2019
Immerath 16
Immerath 3
Immerath 12
Immerath 8
Immerath 10
Immerath 15
Immerath 4
Immerath 18
Immerath 2
Immerath 9
Immerath 13
Immerath 6
Immerath
Immerath 11
Immerath 7
Immerath 19
Immerath 17
Immerath 14
Immerath 20
Immerath 5

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Maison Josepha

Maison Josepha, waar de tijd is blijven stilstaan. Het is een fijn huisje waar je duidelijk kan zien dat de eigenares heel veel spulletjes verzamelde.  Wij vonden een ingang aan de achterkant van het huis. Eens binnen stonden we perplex van alle spullen die er…

Pin It on Pinterest