Hotel Oversteek is een verlaten hotel dat evenals dienst deed als een oversteekplaats met een veerboot. Het hotel ligt namelijk aan een rivier in Frankrijk, waar rechtover een eilandje is. In de jaren ’30 wordt het eiland gespot en besluit men er een sportcomplex op te bouwen. 

Het sportcomplex bestond vooral uit een gigantisch zwembad en enkele sportvelden. Op het eiland vond je ook verschillende restaurants en bars terug. Ondertussen is ook dit allemaal verlaten. Er woont nog 1 enkel gezin die zelf de oversteek maakt. Dit is de enige manier om tegenwoordig het eiland nog te bereiken. 

Hotel oversteek stond dus vooral bekend als de enige openbare oversteek mogelijkheid om het hele domein te bereiken. Doordat in 2003 alle activiteit op het eiland werd stilgelegd, was ook het hotel hier de dupe van en werd het genoodzaakt zijn deuren te sluiten. Dit was ook het einde van de oversteek mogelijkheid.  

Het hotel kreeg ontelbare keren te maken met vandalisme, waardoor alles vernield is geraakt. 

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Begin februari 2019
Hotel OversteekHotel Oversteek 2Hotel Oversteek 5Hotel Oversteek 8Hotel Oversteek 9Hotel Oversteek 4Hotel Oversteek 7Hotel Oversteek 3Hotel Oversteek 6Hotel Oversteek 10

Pin It on Pinterest