fbpx

Hopital Du Bébé Qui Pleure is een verlaten privéziekenhuis. Het werd gebouwd in 1970 en had verschillende afdelingen namelijk een chirurgisch centrum, dagziekenhuis, medische beeldvorming en een materniteitsafdeling. In 2006 besluit het ziekenhuis uit te breiden, maar niet op het huidige domein. Op een paar kilometer verder begint men in 2008 met de bouw van het nieuwe ziekenhuis dat maar liefst 60% groter is. 

In 2010 worden alle activiteiten overgebracht naar het nieuwe ziekenhuis, en komt het oude gebouw officieel leeg te staan. Hoe deze urbex locatie aan zijn naam komt is wel een vreemd verhaal. Toen de eerste urbexers het gebouw ontdekte en een kijkje gingen nemen binnen, hoorde ze in de verte een baby heel hard huilen, terwijl het domein helemaal verlaten was. Hierdoor de naam Hopital Du Bébé Qui Pleure

Het verlaten ziekenhuis is jarenlang in extreem goede staat gebleven, maar door de jaren heen is de locatie meer en meer bekend geworden en natuurlijk trekt dat dan veel vandalisme aan. Wat uitmond in de huidige staat waarin het ziekenhuis ze bevind, helemaal getrasht en bespoten met graffiti. Maar in mijn ogen blijft het een enorm leuke locatie om in te gaan fotograferen. 

Beveiliging: Het domein ligt in een drukke woonwijk. 

bezocht: Eind oktober 2018

Pin It on Pinterest