Haus Fuhlingen

door Huizen

Haus Fuhlingen of ook gekend als Villa Opperheim is een verlaten kasteel dat gebouwd werd in 1884 voor een Duitse bankier. Het domein was gigantisch groot en bezat zelfs een paardenrenbaan. Jaren later beseft hij dat het domein eigenlijk niet geschikt is dus in 1907 verkoopt hij het. 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn de gebouwen gebruikt als slaapvertrekken voor de dwangarbeiders van de nazi’s. Blijkbaar heeft tijdens die periode een 19-jarige pool een relatie gehad met de dochter van de huisbaas. Natuurlijk was dit in de ogen van de nazi’s not done. De 19-jarige man werd gearresteerd en opgehangen in de steenfabriek niet ver van de villa. 

In 1962 komt Haus Fuhlingen in de handen van een ss-rechter terecht die op oudejaarsavond zichzelf ophangt op het tweede verdiep van de villa. Zijn vrouw blijft achteraf in de villa verblijven. 

In 2000 sterf de vrouw aan natuurlijke oorzaken in het huis, sindsdien staat het leeg. Vele mensen bezoeken het en vermelden dat ze een beklemmend gevoel krijgen tijdens hun bezoek. Wij hebben dit gelukkig niet ervaren. 

Een laatste gruwelijk voorval vind plaats in 2007, wanneer de lokale politie een levenloos lichaam terugvinden. Geruchten gaan de ronden dat de man zichzelf heeft opgehangen op de tweede verdieping, net als de ss-rechter. 

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Midden februari 2019
Haus Fuhlingen 2
Haus Fuhlingen 3
Haus Fuhlingen 4
Haus Fuhlingen 5
Haus Fuhlingen 6
Haus Fuhlingen 7
Haus Fuhlingen 8
Haus Fuhlingen 9
Haus Fuhlingen 10
Haus Fuhlingen 11
Haus Fuhlingen
Haus Fuhlingen 12
Haus Fuhlingen 13
Haus Fuhlingen 14

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest