Gravestone Church

door Religieus

Gravestone Church is een hele oude verlaten kerk ergens in Wallonië. Andere bekende namen die de kerk draagt zijn Horror Church of Grave Tomb Church. Deze zijn duidelijk geïnspireerd op het lugubere sfeertje dat er hangt. De kerk heeft namelijk meerdere bezoeken gekregen van archeologen en dieven, die de tombes in de kerk helemaal zijn komen leeghalen. Dat verklaard ook het enorme gat in de grond als je de kerk betreed. 

Volgens lokale verhalen dateert de kerk al van 1215, maar rond 1600 werd de kerk bezet door de Nederlanders. Diezelfde hebben de kerk volledig vernield en gebruikt als stalling voor hun paarden. Rond 1610 komt er een confrontatie tussen de Nederlanders en de Spanjaarden, die allebei de kerk tot hun bezit willen. De Spanjaarden verjagen uiteindelijk de Nederlanders en restaureren de kerk terug naar de originele staat. Die werken duren meer als 100 jaar, de kerk was er dan ook verschrikkelijk aan toe. 

Rond 1785 is de kerk dan terug in volle glorie hersteld. Zonder enige bekende reden heeft de kerk dan in 1970 de deuren gesloten, en sinds dien was het een plaats waar verschillende archeologen en dieven aan de haal gingen met de overgebleven spullen uit de tombes. 

De dag van vandaag is Gravestone Church niets meer dan een onderdak voor wel honderden duiven, die hun behoeftes doen waar en wanneer ze maar willen. Er is dan ook geen enkel plekje op de vloer waar geen duiven uitwerpselen liggen.  Ook verschillende duiven zelf laten hier hun leven achter, en die vind je evenals dan ook terug op de grond. Echt wel een lugubere locatie!

Beveiliging: Ligt op nog geen 100 m van een politiebureau

Bezocht: Begin november 2018
 

Gravestone Church
Gravestone Church 2
Gravestone Church 3
Gravestone Church 4
Gravestone Church 5
Gravestone Church 6
Gravestone Church 7
Gravestone Church 8
Gravestone Church 9
Gravestone Church 10
Gravestone Church 11

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest