Gloeilampenfabriek M

door Industrieel

Gloeilampenfabriek M is een verlaten fabriek waar men hoofdzakelijk gloeilampen produceerde. Buiten gloeilampen was de firma ook bekend om zijn decoratieve lampen, speciale spanningslampen en verkeerslichten.

Het bedrijf opende zijn deuren al in 1908, maar toen produceerde men er vooral gloei-en koolstofdraden. Gloeilampenfabriek M overleefde de crisisjaren van de Eerste Wereldoorlog en verhoogde nadien zelfs de productie door het aankopen van nieuwe machines.

Er is geen informatie te vinden over wanneer de fabriek zijn deuren moest sluiten, maar wel is bekend dat er tot in 1935 nog volop producten van de band rolden in deze fabriek. Een groot deel van de fabriek is inmiddels neergelegd omwille van de plannen voor het bouwen van een wooncomplex op het domein.

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Midden april 2019
Gloeilampenfabriek M 6
Gloeilampenfabriek M 3
Gloeilampenfabriek M 2
Gloeilampenfabriek M 4
Gloeilampenfabriek M 5
Gloeilampenfabriek M 7
Gloeilampenfabriek M 8
Gloeilampenfabriek M

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Maison Josepha

Maison Josepha, waar de tijd is blijven stilstaan. Het is een fijn huisje waar je duidelijk kan zien dat de eigenares heel veel spulletjes verzamelde.  Wij vonden een ingang aan de achterkant van het huis. Eens binnen stonden we perplex van alle spullen die er…

Pin It on Pinterest