Wat een gigantisch groot domein! Uren lang hebben we in Fort de la Chartreuse gespendeerd, van het ene gebouw in het andere.  

Het hoofdgebouw was heel populair onder de lokale jongeren, hier waren we dan ook niet alleen. Heel veel lawaai viel er te horen. Eens het hoofdgebouw doorlopen, waande we ons verder het bos in. Het ene gebouw na het andere kruiste ons pad. Van de originele staat van de gebouwen bleef er niet veel meer over, maar toch ontstaat er een magisch gevoel als je de lege gebouwen betreed. 

Fort de la Chartreuse is gebouwd in het jaar 1817 in opdracht van Koning Willem I. Na de Belgische Revolutie in 1830 Kwam het Fort in handen van de Belgen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog slaagde de Duitsers erin dit Fort te veroveren en gebruikte het als een gevangenis tijdens zowel de Eerste Wereldoorlog als de Tweede Wereldoorlog. Er zijn destijds 49 gevangenen in een vuurpeloton terecht gekomen, en deze zijn dan ook op het domein van het fort begraven. 

Sinds 1980 is het Fort verlaten. 

Beveiliging: Geen enkel spoor van eender welke beveiliging te bespeuren. Iedereen kan er zomaar binnen en buiten lopen. 

Bezocht: Begin juli 2018

Wij hebben deze locatie opnieuw bezocht!
Bekijk: Fort De La Chartreuse Revisit
Fort De La Chartreuse 3Fort De La Chartreuse 8Fort De La Chartreuse 19Fort De La Chartreuse 10Fort De La Chartreuse 5Fort De La Chartreuse 13Fort De La Chartreuse 11Fort De La Chartreuse 26Fort De La Chartreuse 2Fort De La Chartreuse 17Fort De La Chartreuse 14Fort De La ChartreuseFort De La Chartreuse 25Fort De La Chartreuse 23Fort De La Chartreuse 20Fort De La Chartreuse 22Fort De La Chartreuse 16Fort De La Chartreuse 9Fort De La Chartreuse 7Fort De La Chartreuse 18Fort De La Chartreuse 15Fort De La Chartreuse 12Fort De La Chartreuse 6Fort De La Chartreuse 4Fort De La Chartreuse 24Fort De La Chartreuse 21

Pin It on Pinterest