Filature Nouvelle Orleans

door Industrieel

Filature Nouvelle Orleans is gebouwd in 1896 en was oorspronkelijk een katoenfabriek. De fabriek gaf werk aan wel 9000 mensen. In 1975 fuseerde Filature Nouvelle Orleans met De Waele & Röthlisberger om een nieuw bedrijf te vormen. Dit bedrijf is uiteindelijk in 1972 gekocht door UCO en in 1990 gesloten.

Het hele domein werd overgedragen aan andere UCO-afdelingen, hierbij zijn veel werknemers hun job verloren. Vervolgens is het overgenomen door het bedrijf Barco tot ook deze in 1996 verhuisden.

In 1996 heeft de lokale brandweer een deel van de gebouwen overgenomen, maar de rest staat er gewoon nog… te verkommeren. Het domein is enorm groot en de gebouwen grotendeels ingestort. Maar het blijft nog altijd een hele mooie locatie!

Het domein betreden daarin tegen is niet zo makkelijk. Zoals je al gelezen hebt ligt de lokale brandweer ernaast. De poort van dit domein is dicht, maar de rijlaan van de brandweer niet. Wat maakt dat je eerst het domein van de brandweer moet betreden en daar de hekken over, spannend!

 

beveiliging: Ligt naast de lokale brandweer, opletten dus!

Bezocht: Begin september 2018 
 

Filature Nouvelle Orleans 4
Filature Nouvelle Orleans 12
Filature Nouvelle Orleans 3
Filature Nouvelle Orleans 8
Filature Nouvelle Orleans 5
Filature Nouvelle Orleans 7
Filature Nouvelle Orleans 2
Filature Nouvelle Orleans 13
Filature Nouvelle Orleans
Filature Nouvelle Orleans 9
Filature Nouvelle Orleans 10
Filature Nouvelle Orleans 15
Filature Nouvelle Orleans 6
Filature Nouvelle Orleans 11
Filature Nouvelle Orleans 14

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest