Filature Nouvelle Orleans is gebouwd in 1896 en was oorspronkelijk een katoenfabriek. De fabriek gaf werk aan wel 9000 mensen. In 1975 fuseerde Filature Nouvelle Orleans met De Waele & Röthlisberger om een nieuw bedrijf te vormen. Dit bedrijf is uiteindelijk in 1972 gekocht door UCO en in 1990 gesloten.

Het hele domein werd overgedragen aan andere UCO-afdelingen, hierbij zijn veel werknemers hun job verloren. Vervolgens is het overgenomen door het bedrijf Barco tot ook deze in 1996 verhuisden.

In 1996 heeft de lokale brandweer een deel van de gebouwen overgenomen, maar de rest staat er gewoon nog… te verkommeren. Het domein is enorm groot en de gebouwen grotendeels ingestort. Maar het blijft nog altijd een hele mooie locatie!

Het domein betreden daarin tegen is niet zo makkelijk. Zoals je al gelezen hebt ligt de lokale brandweer ernaast. De poort van dit domein is dicht, maar de rijlaan van de brandweer niet. Wat maakt dat je eerst het domein van de brandweer moet betreden en daar de hekken over, spannend!

 

beveiliging: Ligt naast de lokale brandweer, opletten dus!

Bezocht: Begin september 2018 
 

Filature Nouvelle Orleans 4Filature Nouvelle Orleans 12Filature Nouvelle Orleans 3Filature Nouvelle Orleans 8Filature Nouvelle Orleans 5Filature Nouvelle Orleans 7Filature Nouvelle Orleans 2Filature Nouvelle Orleans 13Filature Nouvelle OrleansFilature Nouvelle Orleans 9Filature Nouvelle Orleans 10Filature Nouvelle Orleans 15Filature Nouvelle Orleans 6Filature Nouvelle Orleans 11Filature Nouvelle Orleans 14

Pin It on Pinterest