Conservatoire Oublié is een vrij groot domein met verschillende gebouwen. Als eerste heb je een gigantisch kasteel, dit kasteel was op het moment van ons bezoek nog bewoond door de eigenaars. Naast het kasteel vind je ook nog de kasteelhoeve, boswachterswoning en nog een extra villa. Wij zijn een bezoekje gaan brengen aan de kasteelhoeve. De rest van de gebouwen op het domein werden nog gebruikt. 

De geschiedenis van het kasteeldomein gaat terug tot in de 14de eeuw. Doorheen de vele jaren komt het kasteel in handen van verschillende eigenaars. In 1816 wordt er aan het domein een parochiekerk toegevoegd, wat evenals bij ons bezoek er maar verlaten bijlag. Het overdekte zwembad is toch wel de kers op de taart van deze locatie. Voor de rest zijn het best wel mooie gebouwen die zeker de moeite waard waren om te fotograferen. 

Jammer genoeg heeft het kasteel en de omliggende gebouwen ondertussen al een nieuwe eigenaar gekregen, het is dus geen locatie die je nog kan gaan bezoeken. De nieuwe eigenaars zijn alle gebouwen op het domein aan het verbouwen/herstellen, maar wonen wel al in het kasteel. Wat er praktisch vlak naast ligt. Conservatoire Oublié was een hele leuke locatie, gelukkig waren we nog net op tijd, voor de nieuwe eigenaars.

Beveiliging: Domein heeft nieuwe eigenaars.

Bezocht: Begin september 2018
Conservatoir Oublié 13Conservatoir Oublié 3Conservatoir Oublié 21Conservatoir Oublié 5Conservatoir Oublié 9Conservatoir Oublié 19Conservatoir Oublié 16Conservatoir Oublié 12Conservatoir Oublié 15Conservatoir Oublié 14Conservatoir Oublié 2Conservatoir Oublié 7Conservatoir Oublié 10Conservatoir Oublié 17Conservatoir Oublié 6Conservatoir OubliéConservatoir Oublié 4Conservatoir Oublié 20Conservatoir Oublié 8Conservatoir Oublié 18Conservatoir Oublié 11Conservatoir Oublié 22

Pin It on Pinterest