Conservatoire Oublié

door Kastelen

Conservatoire Oublié is een vrij groot domein met verschillende gebouwen. Als eerste heb je een gigantisch kasteel, dit kasteel was op het moment van ons bezoek nog bewoond door de eigenaars. Naast het kasteel vind je ook nog de kasteelhoeve, boswachterswoning en nog een extra villa. Wij zijn een bezoekje gaan brengen aan de kasteelhoeve. De rest van de gebouwen op het domein werden nog gebruikt. 

De geschiedenis van het kasteeldomein gaat terug tot in de 14de eeuw. Doorheen de vele jaren komt het kasteel in handen van verschillende eigenaars. In 1816 wordt er aan het domein een parochiekerk toegevoegd, wat evenals bij ons bezoek er maar verlaten bijlag. Het overdekte zwembad is toch wel de kers op de taart van deze locatie. Voor de rest zijn het best wel mooie gebouwen die zeker de moeite waard waren om te fotograferen. 

Jammer genoeg heeft het kasteel en de omliggende gebouwen ondertussen al een nieuwe eigenaar gekregen, het is dus geen locatie die je nog kan gaan bezoeken. De nieuwe eigenaars zijn alle gebouwen op het domein aan het verbouwen/herstellen, maar wonen wel al in het kasteel. Wat er praktisch vlak naast ligt. Conservatoire Oublié was een hele leuke locatie, gelukkig waren we nog net op tijd, voor de nieuwe eigenaars.

Beveiliging: Domein heeft nieuwe eigenaars.

Bezocht: Begin september 2018
Conservatoir Oublié 13
Conservatoir Oublié 3
Conservatoir Oublié 21
Conservatoir Oublié 5
Conservatoir Oublié 9
Conservatoir Oublié 19
Conservatoir Oublié 16
Conservatoir Oublié 12
Conservatoir Oublié 15
Conservatoir Oublié 14
Conservatoir Oublié 2
Conservatoir Oublié 7
Conservatoir Oublié 10
Conservatoir Oublié 17
Conservatoir Oublié 6
Conservatoir Oublié
Conservatoir Oublié 4
Conservatoir Oublié 20
Conservatoir Oublié 8
Conservatoir Oublié 18
Conservatoir Oublié 11
Conservatoir Oublié 22

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest