Colonia Montana Di Rovegno werd gebouwd in 1933 als vakantieoord voor kinderen, vooral tijdens de zomer. De meeste die hier voor de vakantie kwamen, kwamen uit het historische centrum van Genua, een krappe en zwaar vervuilde plek vanwege de industrialisatie van de haven. De focus lag dan ook vooral op de preventie bestrijding van tuberculose. Het verblijf was dan ook helemaal gratis, inclusief reis- en sportuitrusting. Zo verbleven hier ieder jaar zo’n 500 kinderen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als evacuatie verblijf voor de kinderen van Genua, en later ook als ziekenboeg. Na de oorlog diende het nog even als vakantieverblijf, maar in 1960 moest het dan toch zijn deuren sluiten. Doorheen de jaren waren er nog verschillende plannen om Colonia Montana Di Rovegno een nieuw doel te geven, maar er werd nooit officieel iets in gang gezet.

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Eind september 2019
Colonia Montana Di Rovegno 5Colonia Montana Di Rovegno 4Colonia Montana Di Rovegno 6Colonia Montana Di Rovegno 7Colonia Montana Di Rovegno 8Colonia Montana Di Rovegno 2Colonia Montana Di Rovegno 9Colonia Montana Di Rovegno 10Colonia Montana Di RovegnoColonia Montana Di Rovegno 11Colonia Montana Di Rovegno 3Colonia Montana Di Rovegno 13Colonia Montana Di Rovegno 12Colonia Montana Di Rovegno 14Colonia Montana Di Rovegno 15

Pin It on Pinterest