fbpx

Church of 1000 Arches heeft zijn naam te danken aan de bouwstijl van deze prachtige kerk. De kerk is gebouwd in 1876 en heeft voornamelijk allemaal rondingen. De kerk was al een lange tijd voor zijn sluiting stilletjes aan in verval aan het raken, maar hier had de burgemeester toen nog geen oren voor. Pas toen een van de zijbeuken van het plafond naar beneden kwam, waren de bezoekers van de kerk zelf te schichtig om nog een bezoek te brengen. De burgemeester had toen geen andere keuze dan de kerk te sluiten. 

In 2012 verzegeld men de kerk, maar ondertussen zakt ook een van de gewelfbogen in. Ondertussen wordt de kerk opgehouden door steunpilaren, wachtend op een renovatie. Alleen is er 6 jaar later precies nog altijd geen plan om te renoveren, mogelijks omdat er geen budget is om de kerk terug volledig in orde te krijgen.

Church of 1000 Arches vind ik toch wel een heel bijzondere locatie. Je krijgt niet elke dag zo’n mooie architectuur te zien. Zelf ben ik niet zo een grote fan van de kerken, maar deze is toch echt wel een mooi exemplaar. Zeker een grote aanrader om eens te bezoeken. Al is de binnenkomst niet zonder risico

 Let op want het verhoog met het orgel op is niet meer 100% veilig, je kan het orgel nog steeds bereiken maar pas toch goed op waar je je voeten neerplaatst. 

Beveiliging: Het binnen geraken is niet zonder risico, je moet namelijk door de tuinen van de buren heen. 

bezocht: Begin oktober 2018

Pin It on Pinterest