Chateau Rotschild

door Kastelen

Chateau Rotschild is een kasteel dat gebouwd is in 1817 op verzoek van één van de rijkste mannen van toen. James Rothschild was de meest bekende bankier van zijn tijd. Er wordt zelfs gezegd dat hij 5 keer het vermogen van Bill Gates gehad zou hebben. Het kasteel is jarenlang een ontmoetingsplaats geweest voor de high society. Het park dat deel uitmaakt is wel 30 ha groot.

In 1939 vlucht de hele Joodse Rothschild familie naar Groot-Brittannië. Tijdens de bezetting van het kasteel plunderen de nazi’s alles, en stuurt men de meubels, schilderijen, kunstwerken, … naar Duitsland. In 1944 wordt het kasteel terug ontdekt door de Amerikaanse troepen en deze vernielen een groot deel. 

Bij de terugkeer van de familie naar hun kasteel ontdekt men dat alles weg is. Men besluit met zijn allen om nooit meer terug te komen naar Chateau Rotschild. Doorheen alle jaren later krijgt het kasteel verschillende nieuwe doelen. Zo is er in 1969 een ziekenhuis gebouwd op de binnenplaats van het kasteel. 

In 1979 geeft één van de laatste erfgenamen van de familie Rothschild het hele domein cadeau aan de toenmalige burgemeester. Die het park onmiddellijk openstelde voor het publiek. Natuurlijk krijgt hierdoor het kasteel zwaar te maken met vandalisme en zowel in 1994 en 2003 verwoest een brand het gedeeltelijk. 

Beveiliging: Goed afgesloten met hekwerk.

Bezocht: Begin februari 2019
Chateau Rotschild
Chateau Rotschild 3
Chateau Rotschild 4
Chateau Rotschild 2

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest