Chateau Des Muscles of ook wel gekend als Chateau de la Morlière is een verlaten kasteel ergens in België. Het heeft een zeer rijke gesciedenis dat ons terug brengt naar de 13de eeuw. Het was eigendom van verschillende adelijke families, die er vooral gebruik van maakte als buitenverblijf.

Tijdens de 19de eeuw werd het hele domein doorverkocht aan de religieuze orde der Bernardines die er een klooster van maakte. De zusters bouwde een vleugel aan het kasteel om kloostervertrekken, klaslokalen en een internaat te maken. Evenals de kapel werd gebouwd in dienst van het klooster.

In de jaren ’60 vertrokken de zusters uit Chateau Des Muscles en het hele domein werd doorverkocht aan een commercieel bedrijf die zorgde voor binnenhuisarchitectuur. Deze zouden tot op heden nog altijd de officiële eigenaar zijn van het prachtige kasteel. Jammer genoeg is er al veel van het welvarende meubilair en kunstwerken gestolen doorheen de jaren van leegstand. Er gaan wel vele verhalen de ronde dat het kasteel veel paranormale activiteiten zou ervaren, maar wij hebben hier niets van gemerkt.

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Begin april 2019
Chateau Des Muscles 2Chateau Des Muscles 4Chateau Des Muscles 6Chateau Des Muscles 22Chateau Des Muscles 3Chateau Des Muscles 8Chateau Des Muscles 9Chateau Des Muscles 10Chateau Des Muscles 11Chateau Des Muscles 12Chateau Des Muscles 5Chateau Des Muscles 23Chateau Des MusclesChateau Des Muscles 13Chateau Des Muscles 7Chateau Des Muscles 14Chateau Des Muscles 15Chateau Des Muscles 16Chateau Des Muscles 17Chateau Des Muscles 18Chateau Des Muscles 19Chateau Des Muscles 20Chateau Des Muscles 21Chateau Des Muscles 24

Pin It on Pinterest