Chateau Des Muscles

door Kastelen, Religieus

Chateau Des Muscles of ook wel gekend als Chateau de la Morlière is een verlaten kasteel ergens in België. Het heeft een zeer rijke gesciedenis dat ons terug brengt naar de 13de eeuw. Het was eigendom van verschillende adelijke families, die er vooral gebruik van maakte als buitenverblijf.

Tijdens de 19de eeuw werd het hele domein doorverkocht aan de religieuze orde der Bernardines die er een klooster van maakte. De zusters bouwde een vleugel aan het kasteel om kloostervertrekken, klaslokalen en een internaat te maken. Evenals de kapel werd gebouwd in dienst van het klooster.

In de jaren ’60 vertrokken de zusters uit Chateau Des Muscles en het hele domein werd doorverkocht aan een commercieel bedrijf die zorgde voor binnenhuisarchitectuur. Deze zouden tot op heden nog altijd de officiële eigenaar zijn van het prachtige kasteel. Jammer genoeg is er al veel van het welvarende meubilair en kunstwerken gestolen doorheen de jaren van leegstand. Er gaan wel vele verhalen de ronde dat het kasteel veel paranormale activiteiten zou ervaren, maar wij hebben hier niets van gemerkt.

Beveiliging: Niet van toepassing.

Bezocht: Begin april 2019
Chateau Des Muscles 2
Chateau Des Muscles 4
Chateau Des Muscles 6
Chateau Des Muscles 22
Chateau Des Muscles 3
Chateau Des Muscles 8
Chateau Des Muscles 9
Chateau Des Muscles 10
Chateau Des Muscles 11
Chateau Des Muscles 12
Chateau Des Muscles 5
Chateau Des Muscles 23
Chateau Des Muscles
Chateau Des Muscles 13
Chateau Des Muscles 7
Chateau Des Muscles 14
Chateau Des Muscles 15
Chateau Des Muscles 16
Chateau Des Muscles 17
Chateau Des Muscles 18
Chateau Des Muscles 19
Chateau Des Muscles 20
Chateau Des Muscles 21
Chateau Des Muscles 24

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Pin It on Pinterest