Castle Bleu, wat een pareltje onder de verlaten locaties. Het is heel impressionant als je het kasteel inkomt. Alles, letterlijk alles is hier nog aanwezig. De mensen die hier hun leven gespendeerd hebben waren duidelijk van de hogere klasse. De prachtige rijkdom die je hier terug vind was niet gebruikelijk voor die tijd. Je zou zeggen dat het kasteel nog maar net is achtergelaten, maar in werkelijkheid staat het al 20 jaar leeg… 

Castle Blue was volgens mij van een familie bij de marine, verschillende familiefoto’s en kledij die terug te vinden was in het kasteel verwijst hier sterk naar. Over familiefoto’s gesproken, er lagen zeker wel 100 albums over heel het kasteel verspreid. De paar albums die ik bekeken heb waren van in de jaren ’50 en ’60, maar ook heb ik een paar foto’s uit de jaren ’20 terug gevonden. Het is dus heel duidelijk dat de familie een hele lange periode in het bezit is geweest van het kasteel. 

De familie reisde ook enorm veel. Aan de foto’s te zien hebben ze echt de hele wereld gezien. De boeken die je in heel het kasteel vind wijzen er ook op dat de familie enorm intelligent was. De vele boeken uit hun bezit gingen over meerdere onderwerpen. Van psychologie tot geneeskunde tot informatie over wereldgeschiedenis, voor elk wat wils. 

Castle Blue is een van de vele namen die het kasteel toegewezen kreeg, Chateau Des Livre is er ook een van. Om zo lang al leeg te staan is de staat van het gebouw nog extreem goed, maar nu de locatie onder de urbexers natuurlijk al maar populairder wordt is het niet zeker hoe lang de prachtige staat nog gegarandeerd blijft. Voor mij was het in elk geval zeker een toplocatie!

Er zouden doorheen Castle Blue wel sensoren hangen, maar wij hebben er drie uur rondgelopen en hebben niemand gehoord of gezien. Buiten andere urbexers dan, want op deze locatie gebeurd het wel vaker dat je hier niet alleen aan het fotograferen bent. 

Beveiliging: Er hangen sensoren, maar volgens mij zijn deze niet meer in werking.

Bezocht: Begin november 2018
Castle BleuCastle Bleu 25Castle Bleu 13Castle Bleu 4Castle Bleu 10Castle Bleu 5Castle Bleu 15Castle Bleu 8Castle Bleu 24Castle Bleu 20Castle Bleu 6Castle Bleu 16Castle Bleu 18Castle Bleu 3Castle Bleu 12Castle Bleu 2Castle Bleu 11Castle Bleu 7Castle Bleu 9Castle Bleu 44Castle Bleu 17Castle Bleu 33Castle Bleu 23Castle Bleu 36Castle Bleu 21Castle Bleu 34Castle Bleu 27Castle Bleu 14Castle Bleu 19Castle Bleu 26Castle Bleu 29Castle Bleu 37Castle Bleu 41Castle Bleu 30Castle Bleu 35Castle Bleu 39Castle Bleu 38Castle Bleu 42Castle Bleu 22Castle Bleu 40Castle Bleu 32Castle Bleu 45Castle Bleu 31Castle Bleu 48Castle Bleu 47Castle Bleu 28Castle Bleu 49Castle Bleu 43Castle Bleu 46

Pin It on Pinterest