Burgruine Hardenstein

door Kastelen

Burgruine Hardenstein is een ruine van een herenhuis dat gebouwd werd tussen 1345 en 1354 in Duitsland. Het is jarenlang eigendom geweest van de familie Hardenstein tot dat de grote meneer Hardenstein een vete begon tegen de stad. Hij heeft de stad aangevallen met zo’n 1000 mannen, maar dat mislukte. Hij vluchtte naar Keulen en werd daar door troepen opgepakt en geëxecuteerd

In 1439 kwam het herenhuis in handen van de familie Holstein doordat een van de zonen trouwde met de dochter van Hardenstein. Tussen 1430 en 1440 werden er twee torens en een schildmuur toegevoegd aan Burgruine Hardenstein. 

Ergens in de 16de eeuw is het herenhuis gebruikt geweest als een soort van kolen fabriek/opslagplaats. Pas in de 18de eeuw werd de fabriek/opslagplaats gesloten en raakte het stilletjes aan in verval.

Sinds 1974 werd de ruine al verschillende keren onderzocht en onderhouden. In 2006 is het hele domein met de Burgruine Hardenstein toegankelijk voor bezoekers.

Beveiliging: Camerabewaking, maar is legaal.

Bezocht: Midden februari 2019
Burgruine Hardenstein 2
Burgruine Hardenstein 3
Burgruine Hardenstein 4
Burgruine Hardenstein 5
Burgruine Hardenstein 6
Burgruine Hardenstein 7
Burgruine Hardenstein
Burgruine Hardenstein 8
Burgruine Hardenstein 9
Burgruine Hardenstein 10

0 reacties

Geef een reactie

Random locaties

Maison Josepha

Maison Josepha, waar de tijd is blijven stilstaan. Het is een fijn huisje waar je duidelijk kan zien dat de eigenares heel veel spulletjes verzamelde.  Wij vonden een ingang aan de achterkant van het huis. Eens binnen stonden we perplex van alle spullen die er…

Pin It on Pinterest